Школа „Милоје Закић“ у међународном пројекту Shuttle Time

Наша школа прикључује се ове године пројекту «Shuttle Time“ светске бадминтон федерације (BWF). Циљ овог пројекта је повећање популарности и доступности бадминтона у школама.

Бадминтон је одличан школски спорт за ученике оба пола. Погодан је за децу свих узраста и нивоа физичких и осталих способности. Представља безбедан, занимљив и забаван неконтактни спорт за децу. Развија готово све физичке способности важне за школску децу у развоју (хватање и бацање, стабилност и равнотежу, брзину и спретност, експлозивност, способност брзих реакција и тактичког доношења одлука).

У суботу, 7. марта 2020. године одржан је други овогодишњи курс за наставнике у Националном бадминтон центру на Ади Циганлији. Курс је водио Милан Барбир, главни тренер репрезентације Србије и сертификовани тренер за обуку у оквиру овог пројекта. У просторијама бадминтон савеза Србије 16 наставника је прошло теоријски део обуке, а затим и практични део на теренима Националног бадминтон центра. Курс се организује уз помоћ и подршку Министарства омладине и спорта Републике Србије, Светске бадминтон федерације и Европске бадминтон федерације.

Сви полазници су добили школске комплете опреме за бадминтон уз приручнике, планове и мобилну апликацију на српском језику.

Време је за бадминтон

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *