СЕКЦИЈЕ

СЕКЦИЈЕ

 

Р.Бр. Назив секције Задужени наставници
 МЛАЂИ РАЗРЕДИ

 

1. Драмска секција Даниела ЧоловићЗоран Алексић
2. Литерарна секција Јасмина Радовановић
3. Рецитаторска секција Мирјана ПалибркКатарина Пујовић
4. Дигитална писменост – Дигитални зналци Светлана Станковић
5. Фолклорна секција Јелена ЈаблановићМарија Петровић
 СТАРИЈИ РАЗРЕДИ

 

6. Драмска секција Горица Митровић
7. Литерарна секција Биљана Манић
8. Рецитаторска секција Ружица Бојовић
9. Ликовна секција Милена Вукајловић
10. Фудбал
11. Рукомет
12. Хор ученика старијих разреда Костић Бранислав
  

СПЕЦИЈАЛИЗОВАНИ УЧЕНИЧКИ КОЛЕКТИВИ

 

13. Дечји савез

Славица Ранђеловић

14. Млади математичари Плавшић Соња
15. Млади физичари Бановић Биљана
16. Млади биолози
17. Млади еколози Горан Бојовић
18. Млади историчари Снежана Симић
19. Млади географи Биљана Радосављевић
20. Млади хемичари Ђуровић Мирослава
21. Млади техничари Ивић НебојшаСмиљковић Драгана

 

Литерарна секција

У борби са неписменошћу и, пре свега, нечитањем, што су највеће болести данашњег друштва, ми увек излазимо као победници! Наши ђаци воле да читају и пишу!

Путујемо у Будимпешту, Грчку, на Златибор и дружимо се са другим младим писцима, захваљујући Удружењу Топличана. Тако су на егејским и јонским таласима, на лепом плавом Дунаву и на врховима Златибора уживали: Ана Радосављевић, Катарина Војиновић, Марина Јевремовић, Анђела Милићевић, Марија Маљевић, Анђела Вучетић, Јана Драговић, Александар Пантовић, Ања Ковачевић, Катарина Чоловић и Вељко Нешић, а ове године поново путују Јана Драговић и Милена Јевремовић.

Милица Стевић била је гост на пријему у Старом двору и два дана туристички је обилазила Београд захваљујући најбољем литерарном раду на конкурсу Кола српских сестара.

Као школа, добили смо плакету од министра просвете  за успешан тимски наступ и највећи број похваљених ученика на смотри у Баваништу 2012. Радови наших ученика: Богдана Пантовића, Војина Пујовића, Николе Јовановића, Марине Јевремовић, објављени су у Зборнику дечијих радова „Дани ћирилице 2011, 2012. И 2014.“

Узбирци „Сто младих талената Топличког округа“ у издању Културно-издавачког центра „Српска кућа“ из Пожаревца, објављени су најбољи радови које су надахнуто написали: Марија Маљевић, Марија Минић, Стеван Каличанин, Јелена Миленковић, Андријана Павловић, Марина Милосављевић, Милена Краговић, Стефан Јанићијевић, Јована Синђелић, Душан Лазић, Кристина Ђокић…

Наше ученице Марија Маљевић и Марина Јевремовић  освојиле су прво место на Уметничком фестивалу ФЕДЕС у Прокупљу за литерарно стваралаштво, а Ања Ковачевић на конкурсу који је2012. у ОШ „9. октобар“ из Прокупља расписан поводом Дана школе.

ЕПС је наградио вредним ваучером и путовањем на излет у Вучје Милену Дељанинза најбољи рад на конкурсу које је расписало Министарство просвете у сарадњи са ЕПС-ом.

И, још нешто! На часовима литерарне секције спремамо се и за међушколски пројекат, међународну смотру и такмичење из области вештина читања и разумевања прочитаног и писмено изражавање„Читалићи“. Прво место  на републичком такмичењу освојили су, до ове године: Анђела Јеремић, Татјана Максимовић и Ања Ковачевић, друго место:  Верица Огњановић, Марина Јевремовић и Сања Марковић, треће Анђела Вучетић.

И све је ово само почетак једне занимиљиве, узбудљиве приче коју управо пишемо… Док је не завршимо, уживајте…Слике говоре више од речи…

ФОЛКЛОРНА СЕКЦИЈА
Фолклорна секција окупља ученике од првог до осмог разреда у две групе. Једну групу чине ученици млађих разреда (од првог до четвртог), а другу групу ученици старијих разреда (од петог до осмог). Ученици се састају једном недељно. Ученици млађих разреда вежбају кораке и кореографију за народна кола, као и кореографије за изворне народне песме. Фолклорна секција учествује на школским приредбама а такође и на многим манифестацијама које се одржавају на територији Општине Куршумлије. Фолклорну секцију воде: Марија Васиљевић, Јелена Јаблановић и Светлана Кузмановић.

РЕЦИТАТОРСКА СЕКЦИЈА

Рецитаторску секцију воде учитељице Катарина Пујовић и Мирјана Палибрк за млађе разреде и наставница српског језика Ружица Бојовић за старије разреде.

ДРАМСКА СЕКЦИЈА

Драмска  секција у ОШ „Милоје Закић“ постоји дужи низ година, у млађим разредима (од првог до четвртог) под руководством професора разредне наставе Зорана Алексића и Даниеле Чоловић и у старијим разредима (од петог до осмог)  под руководством професора српског језика Горице Митровић.

Секција окупља ученике који показују интересовање и таленат за глуму и сценско изражавање. Ради на оспособљавању ученика за извођење представа, вођење програма, слободи комуникације, ширењу другарсва.

Драмска секција учествује у многобројним културним активностима у оквиру наше школе: обележавање Дечије недеље, Нове године, школске славе Светог Саве, Дана школе. У плану је и да се остваримо  ван  наше школе.

Циљеви рада драмске секције:

  • упознавање са културом драмског стваралаштва
  • развијање способности и љубави према сценском наступу
  • богаћење и развијање маште и креативности код ученика
  • развој опажања, размишљања, критичког мишљења и слободног изражавања
  • подстицање интересовања за истраживање.

СПОРТСКЕ СЕКЦИЈЕ
У нашој школи раде три спортске секције и то кошаркашка коју води наставник Славољуб Павловић, одбојкашка коју води Славиша Милосављевић и фудбалска коју води Славољуб Ристић.

ЛИКОВНА СЕКЦИЈА
Ликовну секцију воде учитељице Јасмина Радовановић и Светлана Станковић за млађе разреде и  наставница ликовног Душица Николић за старије разреде.

На часовима ликовне секције учествују ученици који то желе и имају склоности ка ликовној уметности. Кроз индивидуални рад и групне активности чланови ликовне секције пролазе кроз разне технике и разноврсне приступе ликовним темама и задацима. Употребом различитих материјала изражавају своју креативност, машту и игру које су саставни део ликовног израза.