Проговори да видим ко си

У Регионалном центру за професионални развој запослених у Нишу 6. децембра 2021. год. одржан је семинар за наставнике и стручне сараднике „Проговори да видим ко си – усмено изражавање“. Министарство просвете, науке и технолошког развоја је овај семинар уврстило у семинаре од јавног интереса, а реализовали су га представници Удружења за развој и унапређивање културе јавног говора ИЗРАЖАЈНОСТ, глумци Милан Босиљчић и Слободан Брајковић.

Сви учесници су на поклон добили књигу „Проговори да видим ко си“, коју је Завод за унапређивање образовања и васпитања акредитовао као додатно наставно средство за боље усмено изражавање намењено ученицима основних и средњих школа. Књига садржи више од 20 аудио и видео лекција, које читаоци покрећу скенирањем QR кода и помоћу којих добијају смернице како се може унапредити усмено изражавање. Учитељи и наставници по први пут имају прилику да помоћу вежби из књиге додатно унапреде наставу и сврсисходно обраде тему културе изражавања, која је саставни део наставног плана и програма.

Предавању су присуствовали наставници и учитељи из 10 основних школа из Димитровграда, Прокупља, Дољевца, Блаца, Куршумлије и Ниша. Полазници из наше школе били су наставница српског језика Ружица Бојовић, учитељица Јелена Јаблановић и педагог школе Боривоје Петровић.

Проговори да видим ко си

 

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *