Награда на конкурсу „Заштита за све“

У оквиру едукативне кампање „Заштита за све“, коју спроводе Еуцерин Србија и Фонд Б92, уз подршку Министарства здравља и Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, 21. јануара 2019. године расписан је конкурс за све основне школе на територији Републике Србије са циљем подизање свести деце о одговорном понашању на сунцу и заштити од сунца.

На конкурсу су учествовали учитељи првог, другог, трећег и четвртог разреда свих основних школа у Републици Србији који су морали да прођу онлине едукацију. Од свих пријављених основних школа, учесница конкурса, најбољих 20 награђено је УВ индикатором, специјалним мерачем интензитета сунчевог зрачења, који ће бити постављен на видно место на улазу у школу.

Нашу школу представљало је одељење III-2 и учитељица Светлана Станковић који су ушли у 20 најбољих и донели школи вредни УВ индикатор помоћу ког ће деца у сваком тренутку моћи да сазнају ниво зрачења (уз кратко објашњење шта тај УВ индекс значи) и да на најбољи начин науче како да се заштите приликом боравка на сунцу.

Конкурс „Заштита за све“ – добитници

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *