Microsoft Teams – платформа за наставу на даљину

Министарство просвете, науке и технолошког развоја успоставља и администрира платформу Microsoft Тeams прилагођену за учење на даљину (са осталим услугама Microsoft Office 365) у сарадњи са компанијом Microsoft . Платформа се успоставља за потребе школа и погодна је за израду образовних материјала и учење на даљину. Компанија Microsoft учинила је платформу бесплатном за све школе у Републици Србији, како у току кризног периода, тако и касније.

У наредних неколико дана Министарство просвете, науке и технолошког развоја ће свим школама доставити довољан број приступних налога, тако да сви наставници и ученици могу да користе ову платформу за удаљено извођење наставе.

Како би се наставницима олакшало коришћење поменуте платформе, поред упутстава која су доступна на адреси https://rasporednastave.gov.rs/alati-uputstva.php , припремљене су и одговарајуће онлајн обуке за наставнике. Предвиђено је да онлајн обуке почну од петка 20.3.2020. године и намењене су првенствено наставницима. Распоред обука за март 2020. је приказан нас слици у прилогу, заједно са кратким упутством за приступ обукама. У припреми су и видео упутства за рад са платформом, која ће у наредних дан-два постати доступна на истој адреси на којој су већ доступна текстуална упутства.

Распоред обука

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *