Ђак генерације 2020/2021 – Ива Вукоичић

Велика ми је част што сам проглашена ђаком генерације у школи која има велики углед и традицију дугу четири деценије, која је изнедрила на стотине талентованих и успешних младих људи.

Овом приликом се захваљујем својој разредној старешини, наставници Ружици Бојовић, управи школе на челу са директорком Радицом Јовић и свим наставницима на дивној сарадњи и квалитетној организацији захваљујући којој сам и успела да направим бaланс између школских обавеза, такмичења и дружења. Захваљујем се и својој учитељици Марији Филиповић која је и моје другове и мене учила да су на првом месту рад, ред и дисциплина у школи што је по мом мишљењу трасирало пут за успех у даљем школовању. На крају, неизмерну захвалност дугујем својим родитељима који су ми усадили традиционалне вредности неопходне једном друштву, као и меру за вредност самог знања и за пружену подршку у свим мојим активностима.

Волим природне науке и њима планирам да се бавим у будућем школовању, али сам подједнако учила и друштвене науке и језике. То су потврдили и моји наставници доделивши ми посебне дипломе за изузетан успех у току школовања из: математике, физике, биологије, географије, српског језика и књижевности, енглеског језика и ликовне културе. Учествовала сам на такмичења из физике (7 диплома), математике (5 диплома), хемије (2 дипломе), техничког образовања (3 дипломе), српског језика (1 диплома) и била редовни учесник у такмичењу рецитатора где сам ове године освојима прво место на општинском и треће место на окружном такмичењу.

Морам да истакнем да волим и ваннаставне активности. Посебно ме привлачи ликовна уметност. За ову склоност посебну захвалност дугујем наставници ликовног васпитања јер ми је пружила несебичну подршку. Маштам о томе да једног дана будем успешан архитекта чијим делима ће сви да се диве.

Мој избор за средњу школу је Гимназија „Бора Станковић“ у Нишу – специјализовано одељење за рачунарство и информатику, где сам са великим успехом положила пријамни испит и једва чекам да постанем део овог престижног тима.

Моје поруке будућим генерацијама би биле:

Уживајте и будите одговорни!

Користите сваку прилику да радите на себи и свом образовању, будите активни и останите упамћени по добрим делимa!

Ива Вукоичић,

28.06.2021. године

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *