Читај гласно

Друштво школских библиотекара Србије покренуло је акцију „Читај гласно” којој су се прикључили многобројни школски библиотекари основних и средњих школа широм земље, са циљем да инспиришу децу и одрасле да читају више, да их охрабре да поделе своје уживање у читању и да покажу да читање доприноси квалитету живота.

Промоција културе читања треба да постаје централна обавеза сваке школске библиотеке. Без основних вештина читања, не можемо на задовољавајући начин савладати многе друге вештине. Читање у нашем друштву знања и информација је незаобилазно.

Поред промоције читања књига, данас школски библиотекари имају додатну мисију – да створе компетентне младе људе који могу сами да се крећу кроз велике токове информација, и да те младе науче како сами да умеју да изаберу одговарајућу међу многобројним информацијама. На овај начин, ученици се оспособљавају за учење које се никада не завршава.

И индивидуално и групно, читање има важно место у школи. Сваки разговор након читања књиге омогућава процењивање, учење, разумевање. Ученици треба да сазнају да књиге не садрже само информације, нити само ствари за учење, него треба и да увиде да је читање и забавно и пријатно. Све се мења када читамо.

ОШ „Милоје Закић“ у Куршумлији придружила се овој акцији и подржава је ради промовисања читања, матерњег језика и културе.

Читај гласно

Неке књиге су стварно сјајне

Читај да упознаш свет

Од читања се расте

Завештање књиге и писма

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *