Ђорђе Ристић – ђак генерације 2018/2019.

 

Полазак у школу за мене је био као одлазак на нову планету. Осећања су ми била помешана — неизвесност пред непознатим, а уједно и узбуђење. Пошто сам већ знао да читам и пишем, да сабирам, одузимам, делим и множим, учење ми није представљало проблем. Све је било лако, лагано и све препреке савладиве уз моју учитељицу Марију Чоловић. Склоност ка природним наукама, а посебно ка математици, претворила се у љубав. Уследиле су и прве награде на такмичењима која су била предвиђена за мој узраст. Љубав према бројевима, решавању проблема, аритметици, убрзо је препознала и моја наставница математике Соња Плавшић. Увидевши да са лакоћом решавам задатке који су другим ученицима представљали велике проблеме, стављала је испред мене нове изазове, математичке проблеме над којима сам понекад и данима размишљао. То ме је водило ка новим решењима, развијало нове идеје. Захваљујући посвећености моје наставнице математике на такмичењима сам увек био на врху ранг-листа, тако да сам у 7.разреду стигао чак и до Републичког такмичења.

Одличан успех и бројне дипломе из разних предмета, а највише их је било из математике, резултирале су тиме да будем проглашен Учеником генерације, чиме се веома поносим. Волео бих да ову титулу успешно одбраним и у средњој школи, а сви моји планови за будућност повезани су са занимањима која подразумевају знање математике.

Драги основци, учите вредно, постићи ћете и више него што сте очекивали. Не занемарујте своје амбиције и поштујте труд својих наставника који настоје да прошире ваше видике, а нарочито оне који имају дара да препознају ваше таленте и несебично се залажу да не одустајете у трагању за безбројним способностима које леже у вама!

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *