Полиција основцима

Брига полиције о најмлађима  започела је већ у првим школским данима. У оквиру програма Основи безбедности деце представници ПУ Куршумлија упознали су ученике 4. разреда ОШ „Милоје Закић“ са полицијском  опремом и возилом.

Циљ овог програма је подизање безбедоносне културе ученика. Наставу реализују припадници Министарства унутрашњих послова  који поседују знања и вештине из области које се изучавају.

Програм прати и мобилна апликација коју ученици и родитељи могу инсталирати на својим андроид телефонима. У склопу апликације, деци и родитељима доступни су корисни бројеви телефона, интернет и мејл адресе, као што су ватрогасци, хитна помоћ, родитељска и дечија линија, линије за пријаву вршњачког насиља у школама, насиља на интернету, линија за несталу децу и интернет адреса Центра за заштиту жртава трговине људима.

Такође, за родитеље је направљена посебна рубрика – страница кутак за родитеље, где су дате препоруке родитељима како да њихова деца буду што безбеднија на улици, на путу од куће до школе, у школи, приликом повратка из школе, како да буду безбедна на интернету, како да се понашају у случају да се затекну у пожару или у некој другој ванредној ситуацији.

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *