Извештај са екскурзија за награђене ученике

Дана 9. новембра је организована једнодневна екскурзија за ђаке добитнике награда на литерарном конкурсу поводом Видовданског сабора, који је расписао прота Младен Симић у сарадњи са Удружењем Топличана у Београду.

Међу добитницима награда је и седам ученика ОШ „Милоје Закић“, који су у пратњи наставнице ликовне културе, Душице Николић и наставнице веронауке, Марине Пајковић обишли манастире Студеница и Жича, као и Врњачку Бању. Међу добитницима награда су и ученици ОШ „Дринка Павловић“, такође из Куршумлије, ученици основних школа из Блаца, Мале Плане и Прокупља. Ученици су се међусобно дружили и размењивали утиске и искуства из својих школа. Чули су и видели пуно тога занимљивог о српској средњевековној култури, уметности и историји уопште.  Сазнали су понешто о тим манастирима који представљају стубове очувања српске духовности и културе, као и о српским владарима који су улагали и градили манастире широм Србије.

У оквиру екскурзије, организован је и ручак надомак Врњачке Бање. По повратку у Куршумлију, у вечерњим сатима, иако уморни од пута, ученици су са одушевљењем сумирали утиске.

Овом приликом, ОШ Милоје Закић се још једном захваљује проти Младену Симићу, као и Удружењу Топличана на доброј организацији и пажњи указаној нашој деци.

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *