Дигитално насиље и безбедност деце на интернету

Министарство трговине, туризма и телекомуникација у 2018, трећу годину за редом, покренуло је кампању ИТ караван за ученике основних школа у Србији, њихове родитеље и наставнике, са циљем подстицања паметног и безбедног коришћења нових технологија.
Партнери Министарства су, као и претходних година, Министарство просвете, науке и технолошког развоја и компанија Мајкрософт, а ове године придружили су се и Национална асоцијација родитеља и наставника Србије и Фондација Петља.

 

Главни програм, који чине едукативна представа о безбедности деце на интернету и радионице за ученике и родитеље, биће реализован за укупно 26 школа, у регионалним центрима у Србији.

 

У понедељак, 19. марта 2018. године, у 12 часова у Народном позоришту у Нишу,  одиграна је едукативну представу о безбедности деце на интернету „Како да најлакше упропастите свој живот онлајн“ и организован пренос у реалном времену путем линка на јутјуб каналу Министарства трговине, туризма и телекомуникација „Паметно & Безбедно“.

 

Ученици, родитељи и наставници који желе да погледају снимак ове представе, то могу учинити кликом на овај линк: Представа – Безбедност деце на интернету.

 

dav

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *