Ђак генерације школске 2022/2023. – Бранкица Миленковић

Поред знања и самих манира које сам стекла током школовања, из ове школе одлазим поносно носећи титулу „Ученик генерације“. Проглашење ђака генерације, потврђује да мој труд и залагање нису остали непримећени. Добити овако признање за мене представља велики успех и велику част.
Овом приликом се захваљујем управи школе, свим наставницима, а посебно својој разредној Биљани Радосављевић на уложеном труду и стрпљењу у протекле четири године. Захваљујем се и свом учитељу Ђорђу Минићу који је испратио и бодрио моје прве кораке у свету знања.
Учествовала сам на разним такмичењима и освајала бројне награде. Врхунац у мојој пустоловини такмичења и знања је освајање републичке награде из српског језика и књижевности, заједно са наставницом Биљаном Манић. Препознавши таленат и дар за српским језиком, припремала ме је месецима за такмичење, настојећи да прошири моје видике.
Следећи циљ којем тежим је остварити се као успешни доктор. Одмалена, медицина је заузимала посебно место у мом срцу и надам се да ће тако и остати.
Честитам школи, што је и ове године успешно испратила јато од 63 птица. Били смо птићи када нас је први пут примила у своја топла недра, а данас птице које су довољно сазреле да знају шта желе. Жудећи за различитим сновима поделили смо се у две групе: станарице и селице. Променивши само гнездо, станарице су остале у истом крају. За разлику од њих, селице су отишле желећи да открију нова места и упознају нове птице. И једнима и другима желим пуно успеха и среће у даљем школовању, да сви остваре своје снове и жеље. Волела бих да се једног дана сви поново сретнемо и причамо о нашим пустоловинама.
Будућим генерацијама бих поручила:
Следите своје снове, коликогод вам се чинили недостижним и немогућим!
Пут до циља је тежак. Биће пуно падова и успона, желећете да одустанете иако сте, можда, корак ближе циљу. Морате бити упорни и истрајни. Осећај, када остварите жељени циљ, не може се описати речима. Зато вам препоручујем да га сами осетите и уверите се!
Бранкица Миленковић
05.07.2023.

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *