Дечја недеља 2016.

decija-nedelja-2016-page0001

Чланови Дечијег савеза су пре почетка Дечије недеље направили план активности, које су у потпуности и успешно реализоване.

У понедељак, 03.10.2016. године, први школски час посвећен је разговору о дечијим правима и обавезама. Сваки учитељ/наставник је припремио и у свом одељењу реализовао  радионицу, разговор, или активност која се односила на дечија права и обавезе.

Такође, пре почетка Дечије недеље, ученици млађих разреда су нацртали радове на тему Моја омиљена игра, које смо, овог првог дана изложили на паноу у холу школе. Изложени су и радови ученика старијих радова на тему Конвенција о правима детета (израђени у оквиру предмета грађанског васпитања).

Ученици старијих и млађих разреда који су чланови ликовне секције, на челу са наставницом ликовне културе,  украшавали су зидове ходника школе сликањем годишњих доба и других делова природе.

Уторак 04.10.2016.године, био је дан за спорт за млађе ученике.  Због временских прилика, један по један разред одлазио је, почев од првог школског часа, у фискултурну салу и такмичио се у игри Између две ватре. За старије ученике, ово је био дан за замену улога са наставницима (ученици су наставници).

У среду, 05.10.2016.године, ученици су уживали у представи Свињарева тајна у извођењу најмлађе екипе Варошког позоришта Хистрион из Прокупља.

У четвртак, 06.10.2016.године, ученици млађих разреда су се дружили са песникињом Мирјаном Балтезаревић, која им је представила своју књигу песама под називом Шојла мојла. Песникиња је прочитала неколико песама из своје збирке, а затим су ученици наше школе рецитовали песме по жељи, чиме се ово дружење и завршило.

Петак 07.10.2016.године, обележен је приредбом Играм, певам, плешем и пријемом првака у Дечији савез. Ученици млађих разреда су припремили пригодан програм пун песме, игре и глуме.

„Нећу да бригам, хоћу да се играм“

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *